Parlem del virus (I)

El virus Nipah és un virus de ARN monocatenari, és a dir, el material genètic del virus està composat només per una cadena de ARN. Pertant al gènere Henipavirus dins de la família dels Paramyxoviridae.

Aquest virus provoca una infecció zoonòtica: malaltia infecciosa que afecta als animals i que es pot transmetre als humans. el reservori principal del virus, el hoste natural, són els ratpenats frugívors o guineus voladores de la família Pteropodidae, gènere Pteropus.

26783489

 

En ocasions s’han vist casos importants d’infecció en porcs i humans, però també pot infectar altres espècies. La transmissió del virus és per contacte directe amb secrecions de l’animal infectat, com orina, femtes, saliva i fluids del part.

El virus es va detectar per primerva vegada durant un brot de la malaltia que es va declarar a Kampung Sungai Nipah, a Malàsia en 1998. En aquesta ocasió el hoste intermediari va ser el porc. No obstant això, s’ha vist en brots posteriors que pot no haver hoste intermediari. En aquests altres casos les eprsones adectades van contraure la malaltia per consumir saba de palmera datilera contaminada per rat penats infectats. En ocasions també s’ha observat la transmissió entre persones.

Distribució geogràfica

Podem considerar-lo endèmic del sud-est Asiàtic, tot i que es concentra bastant en determinades àrees geogràfiques. Principalment   s’han trobat casos a Malàisia, més concretament a les províncies de Sembilan, Selangor, Perak i Negeri. També s’han trobat brots a Bangladesh, Cambodja, la Índia i Singapur.[Finalment, va detectar-se un brot a Austràlia, l’únic detectat fora d’Àsia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 9 7 ?